Vorige

FC Barcelona

Forza Voetbalreizen partner van BarcelonaSpanje.nl

FC Barcelona, DE voetbalclub van de grote stad Barcelona. Een club die in 1899 is opgericht door een Zwitser genaamd Johan Gamper. Ze hebben door de jaren heen verschrikkelijk veel zegens behaald waaronder 2 keer de wereldkampioenschap in 2009 en 2011. Het bekertoernooi die ze nog het meest hebben gewonnen is het Copa del Rey, maarliefst 26 keer hebben ze deze veroverd, de eerste keer was in het jaar 1910.

Een wedstrijd bijwonen?
Dit is je kans! Barcelonaspanje biedt in samenwerking met Forza voetbalreizen complete reizen met vliegtickets, hotel overnachtingen en natuurlijk de voetbalkaartjes aan. Check snel het wedstrijd overzicht:

Klik hier voor het wedstrijd overzicht

Een klein stukje geschiedenis van FC Barcelona
In de jaren 20 van de 20ste eeuw behaalde FC Barcelona zijn eerste grote successen met spelers zoals Ricardo Zamora, Josep Samitier en Paulino Alcántara. Helaas met het uitbreken van de Spaanse burgeroorlog werd het nationalistische gevoel flink onderdrukt. De zogenaamde Franco die destijds aan de macht kwam heeft destijds zelfs de naam van "FC barcelona" naar "Club Futbol de Barcelona" veranderd. Het heeft tientallen jaren geduurd voordat FC Barcelona weer successen boekte. Dit was pas weer in de jaren 50 onder de slowaakse trainer Ferdinand Daucik. Dit alles kwam weer ten einde in het jaar 1961 toen ze verloren in de Europacup tegen Benfica.

In de jaren 70 kwamen de Nederlanders om het hoekje kijken met spelers zoals Rinus Michels, Johan Neeskens en natuurlijk Johan Cruijff. Dit bracht alles weer naar de top met de landstitel in 1975 als hoogtepunt. Over de jaren 80 valt niet zo veel te zeggen behalve dat ze wisselend presteerde. Het was pas in 1988 toen Johan Cruijff terugkeerde als trainer dat de meest succesvolle periode uit de geschiedenis van FC Barcelona aanbrak. Ze wonnen maar liefst 4 landstitels en een eurocup. Ook presteerde het team goed onder leiding van Louis van Gaal en nog later Frank Rijkaard.